Американський музикант написав власний саундтрек до «Землі» Довженка

Американський музикант Пол Міллер (DJ Spooky) написав власний саундтрек до німого фільму Олександра Довженка «Земля». Раніше він написав музику до фільмів Дзиґи Вертова «Кіно-Око» та «Симфонія Донбасу».

«Перше, що мене вразило, коли я почав шукати правильний спосіб написання музики до Довженкового шедевру, – неймовірне багатство контекстуального наповнення фільму. «Земля» майстерно змальовує деякі питання, про які думаєш з точки зору політичного перевороту і неймовірної революції, що породили Радянський Союз. Обнадіювання і врешті зрада надій стількох людей Радянським Союзом постає як застережливе оповідання, що буде актуальним століттями, і такі кінематографісти, як українець Довженко, майстерно фіксують трансформаційний момент можливості на вістрі революції», – каже Міллер.

Пол Міллер – митець, письменник і музикант, чия тактика використання цифрових медіа відображається майже в кожному аспекті його творчості. Його використання архівних матеріалів віддзеркалює спосіб написання сценаріїв видатними радянськими кінематографістами, такими, як Вертов і Ейзенштейн: він грається зі знайденими голосами у такий спосіб, як вище зазначені режисери розглядали наративний колаж. Міллер розглядає акт «семплінґу» одночасно як спадок традиційного західного колажу («фотомонтаж» Джона Гартфілда) та більш сучасних прикладів у творчості Сінді Шерман та Річарда Прінса: персонажі гіп-гопу – це «засемпловані» звуки, а Міллер – всесвітньо визнаний майстер сучасного цифрового колажу. Цю композиційну стратегію він застосовує і в роботі над Довженковим шедевром 1930 року «Земля».

Источник: http://www.ukrkino.com.ua

Добавить комментарий